Tour de KOS

I helgen gikk jeg intet mindre enn to skirenn på hjemmebane. Det vil si i løypene som skal brukes under nordnorsk mesterskap senere i vinter. Selv om jeg kan løypene opp, ned og i mente er det alltid fint å få gått igjennom dem med startnummer på brystet. Kan meldte om ganske mange svinger og lite hvile til dere som ikke har vært her før. Om noen skulle være interessert i gå prøvegå løypene før det virkelig gjelder arrangerer nabokubben både Parkrennet (tradisjonsrikt klassiskrenn) og Sandnesrennet (duathlon) om to helger.

Foto: Guro Løvlien
Over til det som foregikk på stadion sist helg. Nemlig Tour de KOS - en minitour over to dager med klubben min som arrangør. Lørdag sto det normaldistanser i klassisk stil på programmet - og for min del gikk det ganske så bra egentlig. Jeg har kun gått en femkilometer tidligere i vinter, i Vadsø, og det er omtrent det tyngste jeg har vært med på i hele mitt liv. Nå gikk det der i mot bedre. Jeg malte på i jevnt høy fart og følte det fløt relativt bra teknisk også. Hadde riktignok litt å gå på nedover og rundt svingene, men på lørdagens skarpe føre turte jeg ikke risikere noe. En god gjennomkjøring fikk jeg i alle fall - og det er jo det jeg trenger om dagen! 

Foto: Jakob Kleven
Søndag var det duket for 10 kilometer fellesstart i fristil. Det ble en mildt sagt tung opplevelse! Kroppen min var rett og slett helt ferdig etter lørdagens kraftanstrengelse. Til tross for at jeg tok startsletta og følte meg rimelig pigg de første 100 meterne ble jeg fort hentet inn av evig unge June Rognmo. Dama er tobarnsmor og i full jobb, men flyr bakker på ski som om hun ikke skulle gjort annet. Lurte en stund på om hun visste at vi skulle gå hele 10 kilometer, men bet tennene sammen og klamret meg fast i ryggen hennes. Vurderte å slippe sånn omtrent annen hvert minutt, men da jeg hadde slått fra meg tanken så mange ganger at det bare var en kilometer igjen til mål haddde jeg bestemt meg. Klarte riktignok ikke å riste av meg June, men avgjorde til min fordel på oppløpet. Andre positive ting jeg tar med meg fra dette rennet var den gode tekniske utførelsen og det at jeg ikke hadde melkesyre til øra sånn som jeg pleier.

Nå må jeg løpe. Sirkus Northug på TV2! Vi blogges :-) 

PS: Resultater fra helga finner dere her og her. 

Kommentarer