STORFINT BESØK & EPLEKAKE

Denne helgen har vi storfint besøk i Cathinka Guldbergsveg! Både Guro og Nina har nemlig tatt turen fra nord i anledning sin høstferie. Derfor syntes vi det passet godt å lage en god middag og invitere Trude, som fungerer som reservemamma for oss, over på besøk. Valget falt på denne kyllinggryta! Den var forhåndsvis enkel å lage, sunn og veldig god på smak. Til dessert serverte vi "bestemors eplekake" med vaniljeis. En klassikker nå som det er høst og sesong for norske epler! Den ene kaka bakte jeg etter samme oppskrift som min egen bestemor serverte meg da jeg var hjemme i Kirkenes og den andre hadde Nina med seg i bagasjen fra Henriette's bestemor i Alta. Begge kakene fikk bein og gå på, men det ble heldigvis litt igjen, så om vi skulle få gjester i nærmeste framtid kan det fort bli eplekake på dem også!


Oppskriften på kaken jeg bakte står i boka på bildet, men jeg ser at det er litt vanskelig å lese derfra. Derfor skiver jeg den en gang til. Hvis du ikke har bakt eplekake før er denne veldig grei å starte med i alle fall. Her er ingrediensene:

♥ 4 epler
♥ 5 ss sukker 
♥ 2 ss kanel
♥ 200 g smør (romtemperert) 
♥ 200 g sukker 
♥ 4 egg
♥ 170 g hvetemel 
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ss perlesukker

Sett ovnen på 180 grader. Skrell og del eplene i små båter. Ha sukker og kanel i en pose og rist eplene i blandingen. Pisk smør og sukker luftig. Just saying, dette er litt av en jobb å gjøre forhånd! Ha i et egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Til slutt sikter du i hvetemelet og bakepulveret og vender det forsiktig inn. Deretter fordeler du halvparten av røra i en smurt kakeform (24 cm). Stikk så halvparten av eplebitene ned i røra. Det kan være lurt å stikke den smaleste deln av båten ned i deigen. Fordel resten av røra over og ha de siste eplebåtene på toppen. Disse skal også dyttes litt ned i røra. Du kan drysse perlesukker over som pynt, men det gjorde ikke jeg. Stek kaka midt i ovnen i ca. 50 minutter! Smaker best lun og sammen med vaniljeis eller lignende!

Vi blogges! 

Kommentarer

  1. Hej

    Tack snälla för din fina länkning!

    Hälsningar

    Magnus & Jenny

    SvarSlett

Legg inn en kommentar