MIDDAG TIL UNDER 50-LAPPEN

Ut fra overskriften tror dere kanskje jeg har planer om å ta opp kampen med Rema 1000? Så ille er det ikke, men jeg tenkte å skrive litt om noe som provoserer meg. Dere vet, den unnskyldningen om at "det er så dyrt å spise sunt!" ... Som student har jeg et noe begrenset matbudsjett. Likevel nekter jeg å la det hindre meg i å spise sunn og god mat.  Som idrettsutøver er jeg avhengig av å få i meg både mye, sunn og næringsrik mat hver dag. For å knuse myten om at sunn mat er dyrt har jeg derfor tatt dagens middag som eksempel. Under har jeg regnet ut hva det du ser på tallerkenen (+ litt til) kostet meg å spise!

Dagens middag: 
2 små poteter = 2,50 kr 
Utgangspunkt i kilospris for potet i løsvekt

1/2 gul løk = 1 kr

Utgangspunkt i pose fra First Price 

1 stor gulrot = 1,50 kr

Utganspunkt i stor bunt fra Bama

1/2 rød paprika = 2,50 kr

Utgangspunkt i kilospris

1/3 pakke ruccola = 5 kr

Utgangspunkt i pakkepris

4 grove fiskekarbonader = 33,50 kr

Utgangspunkt i Fiskemannes med 67% fisk 

Totalt = 46 kr 
Dagens middag kostet meg altså hele 46 kroner og det med overslag! Det kan du ikke kalle dyrt vel? Siden jeg fortsatt hadde 4 kroner igjen til 50-lappen var nådd slo jeg til med en brødskive også. Vi hadde Ingers Lavkarbobrød i brødboksen, som er et litt dyrere kjøpbrød, med en stykkpris på 32 kroner. Brødet gir likevel minst 15 brødskiver og da koster ikke brødskiva mer enn ca. 2 kroner. Da er jeg fortsatt innafor "budsjettet" og jeg kan love deg at jeg ble mett! 

Poenget her er ikke å snu og vende på hver eneste krone, selv om det kan se sånn ut. Poenget mitt er at det ikke trenger å være så forferdelig dyrt å spise sunn, god og næringsrik mat! Det hele handler enkelt og greit om planlegging og prioriteringer. Under følger noen enkle tips som kan hjelpe deg igang med et sunt kosthold på begrenset budsjett. De fungerer i alle fall utmerket for undertegnede og samboer!
♥ Følg med i tilbudsavisene og planlegg ukas middager ut fra hva som er på tilbud!
 Lag ukemeny og skriv handleliste!
♥ Sett av en fast handledag i uka (gjerne mandag), så slipper du småhandlingen hvor det ofte havner ting du ikke trenger i handlekurven!
♥ Vær litt kritisk og tenk smart når du velger i butikken! En pose sjokolade koster fort 40-50 kroner. Tenk så mye frukt du kan få for de pengene! Frukt er ypperlig både som dessert og mellommåltid. Det inneholder fruktsukker og tilfredsstiller derfor søtsuget. I tillegg både metter det godt og inneholder viktige vitaminer og mineraler! 
Denne typen innlegg krever litt forarbeid og tar derfor litt tid å lage. Selv syntes jeg det er ganske morsomt, men jeg vil gjerne vite hva dere tenker! Vil dere ha flere innlegg av denne typen? Evt. hva vil dere ha mer av?

Kommentarer

 1. 67% fisk, hva er de 33% resterende i de "grove" fiskekakene?

  SvarSlett
  Svar
  1. "Fisk (hvitfisk) 67 %, vann, kassavastivelse, surehetsregulerende middel (E326, E261), vegetabilsk olje (raps, soya), mysepulver (av melk), salt, purreløk (0,5 %), krydder (selleri, muskat, løkpulver), tørket tomat."

   Kunne selvfølgelig vært bedre, men er ikke avskrekkende. Et annet alternativ er laksefillet. Koster ca 40 kr for 4 stk - og da blir du mett av 2.

   Slett
 2. Bra innlegg! Og jeg er SÅ enig, sunn mat er jo absolutt ikke dyr, så lenge man spiser vanlig mat! Kunne forresten tenkt meg enda litt flere treningsinnlegg, gjerne litt fra samlinger, ulike økter du trener, treningsforhold på lillehammer osv

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for konstruktiv tilbakemelding! :-)
   Jeg skal se hva jeg får til!

   Slett
 3. Er selv student, og prøver spise sunt og presse inn noen ukentlige treningsøkter innimellom all lesingen. Setter pris på slike innlegg! Skulle gjerne likt å vite litt mer om hva du spiser, for å f.eks. ha jevnt over med energi gjennom dagen og på trening? Leser titt og stadig på typiske "fitness"-blogger hvordan de aldri spiser kaker, sjokolade, prøver seg frem med sunnere versjoner av boller osv.. Føler ikke jeg er helt der og vil jo leve litt også haha :p

  Thea

  SvarSlett

Legg inn en kommentar