Jr. VM-mønstringen

Så var Jr. VM-mønstringen historie. For min del endte det med to 12. plasser i det jeg anser som et veldig sterkt startfelt.

Lørdag sto det som nevnt 5 kilometer klassisk på programmet. Og som meldt kom det store snømengder - noe som resulterte i relativt løse og vanskelige forhold. Jeg skal ikke skylde på forhodene, de var like for alle, men fornekter ikke at jeg liker meg bedre på fastere forhold! Lørdagens renn ser jeg på som et nytt steg i riktig retning. Kroppen svarer bedre enn den gjorde hele fjorårssesongen, men er ennå ikke tilbake i godt gammelt slag. Tenker jeg sparer det til litt ut på nyåret! Resultatlista viste 42 sekunder til tet - og at jeg tapte det meste på andrerunden. Har for vane å åpne friskt og gå på en liten smell, men denne gangen følte jeg ikke at jeg gikk på noen smell. Hvor alle sekundene plutselig ble av vet jeg rett og slett ikke helt …

Søndag var det duket for sprint i fristil! Med nesten 70 raske jenter på start ble den første oppgaven å komme seg videre fra prologen. Det var tett som fy, men jeg berget meg videre med et par sekunders margin. Så var det klart for finaleheat - og da kan plutselig alt skje! I kvartfinalen tok jeg styringen fra start og så jeg kunne styre farten opp til løypas høyeste punkt. En av jentene var riktig nok så sprek at jeg "lot" henne gå fra oss i feltet. Takket være veldig gode ski (tusen takk pappa!) gled jeg inn det meste og fikk faktisk luke til resten av feltet(!) nedover, så jeg kunne sikre 2. plassen og semifinalebillett. Opptur etter at jeg røk allerede i kvartfinalen på Gålå for to uker siden. I semifinalen forsøkte jeg samme taktikk som i kvarten, men denne gangen lyktes jeg ikke. De andre jentene ble rett og slett for sterke da de angrep fra "alle kanter" i stigningen mot toppen. Da denne frøkna prøvde å svare på fartsøkningen skøt melkesyra i taket på no-time - og hun hadde nok med å karre seg til toppen. Jeg ble med andre ord desidert sist og endte til slutt på 12. plass! Også det et skritt i riktig retning, men jeg savner et gir eller to. 

Sitter igjen med litt blanede følelser. Er natruligvis fornøyd med å ta nye steg i riktig retning, men samtidig er jeg ennå ikke fornøyd med nivået jeg leverer på! Jeg ønsker jo å kjempe om de jeveste plasseringene, men jeg må være realistisk! Først må jeg jobbe meg tilbake til det nivået jeg en gang holdt, så kan jeg begynne å tenke på å klarte ytligere på lista. Jeg gir meg ikke med det første! Vi blogges.

Kommentarer