Årskavalkade 2013 - del II


Juli: På den første dagen i juli satte jeg kursen mot Sognefjell for å samle verdifulle timer på ski. Skulle egentlig ha med meg Sirin, men hun ble dessverre syk. Vi får ta det igjen til sommeren! Da jeg kom tilbake til Lillehammer var pappa kommet ned og vi fortsatte å pusse opp. Senere kom også mamma, Guro og Ola sørover. Da tok supermamma og superpappa seg av oppussingen mens undertegnede brukte dagene til å trene meget bra i sin nye hjemby. Stakkar mamma og pappa brukte nesten hele måneden i leiligheten, men da vi nærmet oss august kunne jeg endelig flytte inn!


August: Denne måneden startet med Lysebotn Opp og Blinkfestivalen i Stavangerområdet. Sistnevnte ble en real opptur - og jeg fikk klatre opp på pallen for første gang på evigheter. Det var så deilig! Senere reiste jeg til Alta for noen tester hos Tor Oskar på laberatoriet. Fra Alta tok jeg med meg min fantastiske samboer, Henriette, tilbake til Lillehammer. Vi reiste mer eller mindre rett til Gålå på vår første samling i ny klubb - og gjorde likegodt unna sommerens tøffeste treningsuke!


September: Startet med intensitetssamling på vakre Ilsetra sammen med Team Coop Talent. Meget bra samling! Reiste hjem til Kirkenes for å slappe av litt - og dro på meg en forkjølelse i samme slengen. Den viste seg å sitte i ganske lenge ... Da oktober var like om hjørnet kom lillesøster nedover på høstferie. Møtte henne i Oslo der vi så musikalen Annie før vi tok toget til Lillehammer. Hadde også min første dag på "skolen" denne måneden!


Oktober: Da kalenderen viste oktober hadde forkjølelsen fortsatt ikke sluppet taket. Undertegnede begynte å bli rimelig frustrert. Fikk omsider antibiotika og ble frisk på null-komma-niks! Rakk samlingen på Gjøvik med et nødskrik. Formen bar naturligvis preg av nærmere en månedes sofatjeneste, men det var helt fantastisk å være i gang igjen. Mot slutten av måneden reiste jeg hjem til mamma i Kirkenes en tur. Der gikk jeg sesongens første skitur og ble overrasket med min helt egen Mariusgenser! Har omtrent bodd i den siden …


November: I november kom vinteren til Sjusjøen og Natrudstilen. Skiforholdene var på et tidspunkt upåklagelige, men så kom mildværet ... Da reiste denne frøkna (igjen) nordover for å samle timer på ski. Ferden gikk til finske Saariselkä, hvor Finnmark Skikrets hadde sin årlige snøsamling som jeg var så heldig å få være med på! Hele familien tok turen til de finske skoger, så jeg fikk virkelig ladet batteriene og kost meg sammen med dem mellom øktene. Helt i månedskifte november/ desember sesongdebuterte jeg på Gålå. Sprinten var katastorfe, men 10 kilometeren en liten opptur!


Desember: Plutselig var det desember! 2013 gikk så fort ... Denne måneden ble det mye adventskos med pakkekalender, kakebaking og levende lys. Også var det Worlcup på Lillehammer! Det var stas, det. Ikke bare var det mange kjente på start - jeg og Henriette fikk prøvegå løypa som testrenn dagen før det brakte løs. Snakk om kraftanstrengelse! Familien var på besøk denne helga  - superkoselig! Kom etterhvert ordentlig i gang med sesongen. Like før jeg reiste hjem på juleferie deltok jeg på Jr. VM-møsntringen på Lygna. Fikk med meg to 12. plasser i bagasen - fin julegave til meg selv. Vel hjemme i Kirkenes la jeg noen treningstimer i banken, spiste alt for mye god mat og koste meg gløgg ihjel med venner og familie! Av og til skulle jeg ønske jula varte helt til påske …

Det var 2013, dere. Måtte 2014 by på like mange fine opplevelser!

Kommentarer