Norgescup del I - distanse

Sesongens første Norgescup-helg er historie. Kroppen er sliten, men beina er forhåndsvis fine etter tre tøffe dager i sporet. Fredagen har jeg allerede skrevet ganske mye om her. Gårdagen var ikke så mye å skrive om, så jeg tror det var greit at jeg lot det være … hvertfall i går. 

Nå har jeg lagt skuffelsen bak meg, så da skriver jeg litt! Sammenliknet med det jeg har levert i skøyting tidligere var det ikke noe å være skuffet over. Når det blir lengere enn sprint er jeg rett og slett ikke god nok til å ta Norgescup-poeng i skøyting. Om det sitter i hodet eller bare er kapasiteten og/ eller teknikken som er for dårlig er ikke godt å si, men jeg velger å tro at det er en kombinasjon og noe jeg kan gjøre noe med i løpet av sesongen. Må nesten sette meg som delmål å snike meg inn blant de 30 beste på et lengere skøyterenn! 

I dag sto det 5 kilometer klassisk på programmet. Noe som tidligere har vært min favorittdistanse, men som jeg hittil i år ikke har fått helt til … Dagens føre var uten tvil vanskelig! For oss løpere sto det mellom klister, rubb eller blanke ski. Sistnevnte vurderte jeg aldri, men i ettertid tenker jeg at jeg kanskje burde gjort det. Rubbeskiene jeg valgte var det heller ikke mye feste på da det gjalt som mest. Fra jeg testes ski (og hadde kanonski!) til jeg startet hadde føret endret seg fra polert til nesten blankis i sporet. Learning by doing, neste gang tester jeg ski nærmere start! Til tross for at verken ski eller føre spilte helt på mitt lag i dag ble resultatet bra. Dro nok fordel av at det var såpass hardt og rakst føre - og dermed mye staking! Kroppen svarte også ganske bra i dag og i mål var jeg bare 25 sekunder bak vinneren. Med det ble jeg nr. 10 og får akkurat lov til å starte 10 kilometer klassisk under senior-NM her på Lillehammer. Det er bonus!

I skrivende stund ligger jeg som nr. 11 i Norgescupen sammenlagt. Det er godt over forventningene jeg hadde i forkant av helga! Har mye positivt å ta med meg videre, samt en masse å bli bedre på til neste gang. Aller først skal jeg hvile. Det kjenner jeg at jeg trenger! God natt!

Kommentarer