Alle gode ting er tre - energibarer

At jeg er glad i å romstere på kjøkkenet er ingen hemmelighet. Og det er nettopp det jeg har gjort i ettermiddag! Hadde verken lyst til å lese fysikk eller gjøre matematikk - og treningen gjorde jeg unna i formiddag, så da fikk det bli litt baking. Prøvde å være fornuftig i valg av bakverk da - og endte opp med intet mindre enn tre forskjellige sorter energibarer. Skal med andre ord ikke stå på energinivået framover! Den ene sorten er en gamme favoritt, den andre verdens enkleste og den tredje en helt ny variant. Oppskrifter finner dere under! 


Banan- & müslibar (ShapeUp Januar 2014):

2 modne bananer - 1 ½ dl peanutsmør - ¾ dl rosiner - ¾ dl tørkede aprikoser - 1 ½ dl mandler - 3 dl havregryn - ½ solsikkefrø - 1 ss sesamfrø

Mos bananene. Varm opp bananmosen og peanutsmørret i en kjele - og bland det godt. Lå blandingen stå til avkjøling mens du grovhakker rosiner, aprikoser og mandler i en foodprosessor. Bland så alle ingrediensene og fordel "deigen" i en bakepapirkledd form på ca 20*20 cm. Stek midt i ovnen på 170 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist før du deler opp barene!

Daimfavoritten (Skisport 2010):

100 g smør - 200 g müsli - 100 g honning - 200 g melkesjokolade

Smelt smørret i en stekepanne. Stek så müslien til den er blitt litt gyllen. Rør så inn honning og sjokolade til du får en jevn masse. Hell massen utover et bakepapirkledd stekebrett. La avkjøles litt før du deler opp barene!

Energibarer (Spis smart - Sunn Jenteidrett 2010):

3 dl havregryn/ müsli - 6 ts sukker - 2 egg (et helt + hviten fra det andre) - 6 ss peanutsmør - 50 g kokesjokolade

Bland alle ingrediensene bortsett fra kokesjokoladen godt. Hakk kokesjokoladen i små biter, ha over de andre ingrediensene og rør til bitene er jevn fordelt. Form barer på jevn størelse og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg pleier å lage åtte barer - da blir størrelsen passelig. Stek barene midt i ovnen på 160 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist!

PS: Håper dere prøver dere på minst en av oppskriftene - og/ eller deler en ny oppskrift med meg i kommentarfeltet :)

Kommentarer

 1. Hvilken av oppskriftene er din favoritt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må være barene fra "Spis Smart - Sunn Jenteidrett" :)

   Slett
 2. Hei :) Jeg lurer på om du vet om noen oppskrift på energibar for oss som er allergikere? Er allergiske mot både egg og nøtter, så tåler jeg verken honning eller peanøttsmør, så er så vanskelig å finne noe som jeg tåler.

  SvarSlett
 3. Oi, skjønner at du har en utfordring der!
  Hva med å prøve å bytte ut honningen i "Daimfavoirtten" med kokkosolje? Kanskje ha i litt kokkosmasse sammen med müslien også? Så får du kanskje en "Bounty-bar" :-) Tror nok bare du må eksprimentere litt! Lykke til :-)

  Ine

  SvarSlett

Legg inn en kommentar