Oppskrift: laksespyd & mangosalsa

Jeg er veldig glad i fisk. Spesielt laks - og spiser det gjerne flere ganger i uka! På Lillehammer spiser Henriette og jeg laks hver eneste mandag, men nå som jeg er hjemme i Kirkenes er det verre å få laksen på bordet. I dag fikk jeg det likevel - til og med med en ny vri! Lillesøster hadde funnet en oppskrift på bloggen til Marthe Borge som så utrolig god ut. Mangosalsaen lærte jeg å lage av Guro (ikke lillesøster, for å bringe det på det rene) da vi var på middag for et par helger siden! Kombinasjonen ble så god at jeg fant ut at jeg bare måtte dele den med dere. Oppskriften under her holder forresten til 4 gode porsjoner.


Laksespyd:
500 gram laks
2 fedd hvitløl
1 chilli
1 dl soyasaus
2 ss honning
½ lime
1 pose pinjekjerner

Kutt laksen i terninger og tre terningene på spyd (med litt mellomrom). Bland soyasaus, honning, limesaft og finhakket chilli og hvitløk i en bolle. Legg spydene på et bakepapirkledd stekebrett, hell over marinaden over laksespydene og strå pinjekjerner over. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Mangosalsa:
2 stk. mago
2 stk. avokado
2 stk. tomater
½ rød løk
Olivenolje
Hvitvinseddik
Sennep
Appelsinjuice
Salt
Pepper

Kutt grønnsakene i terninger og bland de i en bolle. Rør sammen olivenolje, hvitviseddik, appelsinjuice, salt og pepper i en kopp. Jeg gjorde det bare på "slomp", men kan tenke meg at det var 2-3 ss. olivenolje, hvitvisneddik og sennep og ½ dl appelsinjuice.

Brokkolipuré: 
1 brokkoli
2 ss smør
0,5 dl fløte
Salt
Pepper 

Kok brokkolien godt. Bruk en stavmikser og mos brokkoli, smør og fløte sammen. Smak til med salt og pepper. 

Bon Apeétit!

Kommentarer