Tunfisk-pizza med deilig topping

God ettermiddag! 

Er litt tidligere ute i dag, så tillater meg å bruke ordet ettermiddag. Selv om det egentlig gikk over til å bli kveld for over to timer siden ... Ja, jeg har sjekket det opp! I dag tidlig hentet jeg Henriette på togstasjonen. Hun har vært en uke i Spania og kom hjem brun og fin! Deretter sto det knekkebrødbaking på programmet for min del. Hjembakte knekkebrød er noe av det beste jeg vet! Sola skinner ikke på verandaen vår før ut på ettermiddagen, så noe måtte jeg jo slå ihjel tiden med ettersom jeg ikke får trent ... Klarte likevel ikke dy meg og måtte ut å gå en tur i det fine været! Ferden gikk til toppen av hoppbakken hvor det er nydelig utsikt over hele byen min. På tur ned igjen tok vi stolheisen! 


I skrivende stund sitter jeg på kjøkkenet og venter på at pizza nummer to skal bli ferdig i ovnen! Lager noe så spennende som tunfiskbunn toppet med mozarella, pinjekjerner, spekeskinke og ruccolasalat. Toppingen vet jeg er en suksess, men bunnen er jeg veldig spent på! Har lest mye bra om tunfiskbunn, så om det ikke smaker utsøkt kan jeg jo trøste meg med at det både var enkelt å lage og at næringsinnholdet er meget bra! Dersom noen av dere har lyst å begi dere ut på samme pizzaprosjekt inneholder bunnen følgende: 

♥ 1 boks tunfisk i vann (ikke hell ut vannet)
♥ 1 egg
♥ 60 gram havregryn

Oppskriften har jeg funnet på bloggen til spreke Maren Erdvik. Ingrediensene blandes enkelt og greit sammen før de fordeles på et bakepapirkledd stekebrett - akkurat som vanlig pizzabunn. Deretter stekes bunnen i ca. 10 minutter før du har på toppingen og steker pizzaen på vanlig måte (til osten er smeltet). Nå er faktisk pizzaen ferdig! Blogges. 

Kommentarer

 1. Nam! Det så veldig godt ut ihvertfall! Du er inspirerende flink på kjøkkenet, Ine! Viktig med nok og riktig mat for en idrettsutøver. Har det med å bli litt matlei noe som ikke er gunstig med all treningen som krever sitt.. Derfor mye nyttig ideer å hente på bloggen din! Utrolig hva litt "nye" retter/sammensetninger, og fristende bilder kan gjøre med matlysten ;) Er litt nysgjerrig, men samtidig ganske skeptisk til "tunfiskpizzabunnen" jeg også. Gi gjerne en liten update på hvordan det smakte! ;)
  Krysser fingrene for at halsen er bra til imorgen. Lite som er mer kjedelig enn å være småsyk! Ihvertfall når man er inne i en god og viktig treningsperiode. God bedring og fortsatt god helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marte!

   Takk for mange fine ord :) Jeg elsker å holde på på kjøkkenet - så det er gøy å høre at min matglede kan inspirere andre. Som idrettutøver er det utrolig viktig å få i seg nok og riktig mat. "Uten mat og drikke, duger helten ikke! ;)

   Kan gledelig meddele at tunfiskbunnen var virkelig god! Absolutt verdt å prøve. Helsa begynner det også å bli bra med! Nyt de siste timene meg helg! :)

   Ine

   Slett

Legg inn en kommentar