Oppskrift: banan- og müslibar på 1-2-3

Slik ser kjøkkenbenken ut når jeg holder på. Ikke helt som hos Fotballfrue ...

Som dere sikkert har fått med dere starter vi i Lillehammer Skiklub den andre samlingen for sesongen allerede i morgen. Her ligger vi ikke på latsiden! Av den grunn har de siste dagene vært relativ rolig på treningsfronten. I går hadde jeg "bare" en basisøkt og dagen i dag skal være helt treningsfri! Nå gjelder det å samle overskudd og forberede seg til samlinga som venter. Det er ingen hvilken som helst samling. Vi skal nemlig ha mengdefokus! Det betyr mange lange og rolige økter både med rulleski og joggesko. Er det noe som er viktig når man skal trene mye (spesielt over en lengere periode), så er det å alltid fylle opp lagrene. Både før, under og ikke minst etter trening! Når jeg skal være ute i mer enn to timer må jeg ha påfyll av mer enn bare sportsdrikke. Jeg liker best å spise barer underveis i økta, men de man får kjøpt på butikken syntes jeg ofte blir litt harde og ikke minst dyre. Derfor har jeg denne gangen tatt saken i egne hender - og bakt noen energibarer jeg har god erfaring med fra tidligere! Oppskriften fant jeg i ShapeUp i Januar 2014 - og den inneholder følgende (med noen justeringer): 

♥ 2 bananer (helst godt moden)
♥ 1 ½ dl peanutsmør (ca. ½ glass)
♥ 1 dl rosiner
♥ 1 dl tørkede aprikoser
♥ 1 ½ dl mandler
♥ 3 dl havregryn
♥ ½ dl solsikkefrø
♥ 1 ss sesamfrø

Framgangsmåten er som følger: sett ovnen på 175 grader! Mos bananene. Ha most banan og peanutsmør i en kjele og rør sammen på svak varme. La avkjøe litt mens du grovhakker rosiner, aprikoser og mandler i en foodprosessor. Ha så alle ingrediensene over i en stor bolle - og rør til du har en ganske kompakt deig. Trykk deigen ut i en bakepapirkledd form på ca 20*20 cm. Stek i 20-25 minutter. Når baren er avkjølt kan du skjære den i passe posjoner og pakke inn i aluminiumsfolie! 

Kommentarer

 1. Hei! Lurer på om du har noen gode tips til intervaller? Løping altså? :-)
  OG - løper du forfot eller på hælen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du.
   Løping er virkelig ikke mitt sterkeste felt. Jeg løper definitivt ikke på forfoten. Har nok det som blant oss skiløpere går under det beskrivende navet "elefantsteg". Liker dog å løpe! Hva gjelder intervaller er det bare fantasien som setter grenser, men 4*4 min er en veldig god økt å kjøre på intensitet 4! Lykke til med løpingen :-)

   Slett
 2. Hei så fin blogg du har :-)
  Ser at du tar realfag på opus, er du fornøyd med det og hvor mye tid sånn ca bruker du på det i uka? Lurer nemlig på om jeg skal begynne på det til høsten og jobbe eller ta pedagogikk i tillegg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei - og takk for det! :-)
   Har tatt R1 (før jul), R2 (etter jul) og fysikk 1 (hele året) hos Opus på Lillehammer, ja. Vi hadde matematikkundervisning en gang i uka. Det var torsdager fra 17-21. På den tiden gikk vi igjennom et helt kapittel, så det går rimelig fort unna i timene - noe som krever litt innsats om du skal henge med. I ettertid ser vel jeg at jeg gjorde alt for lite hjemme.

   Fysikk hadde jeg bare annen hver tirsdag (også det fra 17-21), ettersom det gikk over et helt år. Før hver fysikktime var jeg flink til å forberede meg og da gik det veldig greit.

   Akkurat hvor mye tid det tar er veldig individuelt og umulig for meg å si, men skal du ta såpass mange fag som jeg gjorde og har ambisjoner om å få gode karakterer ville jeg ikke anbefalt å studere/ jobbe så mye ved siden av (hvertfall ikke hvis du satser på en idrett i tillegg).

   Håper dette var til hjelp. Hvis ikke må du bare ringe Opus. Jeg har ikke tall på hvor mange telefoner jeg har ringt ned dit - de er alltid hjelpsome!

   Ha en fin søndag :-)

   Slett
 3. Hei Ine!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett

Legg inn en kommentar