Ferieoppdatering

Jada, det er fortsatt liv i meg. Jeg har bare nok en gang valgt å nedprioritere bloggen. Mamma spør til stadighet om jeg har slutta å blogge, men det har jeg ikke. La oss bare si at jeg har hatt en aldri så liten kunstpause (igjen) ... 

I skrivende stund ligger jeg rett ut på en hotellseng i utkanten av Stockholm sentrum. Ankom den svenske hovedstaden i 10-tiden morgest. Tradisjon tro kom vi sjøveien fra Helsinkfors. Om dere ikke har besøkt hovedstedene i våre naboland, er det absolutt å anbefale! Vanligvis reiser vi, som dere sikkert skjønner vi-er jeg meg med resten av famlilien, bare gjennom Helsinki og Stockhom på vår tradisjonelle tur med bil, tog og båt fra Kirkenes til Hamar/ Lillehammer. I år tok vi endelig til fornuft og tilbragte en natt i den finske hovedstaden, mens vi blir hele to netter hos söta bror.


Den finske hovedstaden var utrolig flott! Skulle gjerne hatt en dag til der så jeg fikk med meg Salutorget og flere av de vakre bygningene. Har du bar en dag til rådighet må du få med deg Helsinki domkirke. Det er noe av det vakreste jeg noen gang har sett! Helsinki SkyWheel var også en opplevelse. Kanskje mest fordi jeg aldri har tatt pariserhjul før, men utsikten var ikke overraskende upåklagelig! Vi bodde på Radisson Blu Plaza, som ligger midt i smørøyvet - og hotellet kan varmt anbefales. Store flotte rom, hyggelig betjening, helt ok treningsfasiliteter og sist, men ikke minst -deilig frokost. Jeg er svak for hotellfrokoster!

Fra Helsinki tok vi som nevnt sjøveien over til Sverige. Vel ombord nøt vi en nydelig middagsbuffet i solnedgangen. Det var så mye godt! Min favoritt var en ruccolasalat med jordbær, balsamico og parmesan - definitivt noe jeg skal forsøke å gjenskape hjemme på Lillehammer! Dessertbordet er  forresten også verdt å nevne. Jeg hadde gledet meg til makroner og konfektsjokolade i dagesvis - og søtsakene sto til forventningene! *haha* Nevnte jeg forresten hvor koselig det er å spise frokost under innseilingen i den svenske skjærgården? Et mini-cruise med Viking Line er med andre ord også å anbefale!

Tenker jeg spanderer et eget innlegg på Stockholm-opplevelsene. Så langt står den svenske hovedstaden til toppkarakter! Nå skal jeg se ½ episode Prison Break før jeg finner veien inn i drømmeland. I morgen tenkte jeg å løpe intervaller før jeg fortsetter å la meg facinere av denne byen. Vi blogges! 

Kommentarer

 1. Hei! Av ren, skjær nyskjerrighet lurer jeg på hva du skal gjøre til høsten? Skal du studere, bli værende på Lillehammer, eller hva er planen? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du!
   Jeg blir definitivt på Lillehammer. Stortrives i denne byen <3 Skal begynne på en bachelor i idrett. Gleder meg som en liten unge! Hva er dine planer for høsten?

   Ine

   Slett
  2. Høres veldig spennende ut! Er det et heltidsstudium i Lillehammer? Jeg skal forsøke å fulløre realfag på VG3 med best mulig karakterer, videre ønsker jeg å flytte hjemmefra slik som du har gjort. Har du kjøpt leilighet eller leier du?

   Slett
  3. Hei igjen du :-)
   Ja, det er et fulltidsstudium på Høgskolen i Lillehammer, men samtidig et studie som lar seg kombinere med toppsatsing. Lykke til med siste året på VGS! Vi har kjøpt leilighet :-)

   Ine

   Slett

Legg inn en kommentar