Inger's rugbrød med modifikasjoner


* 1,3 kg sammalt hvete fin * 200 g sammalt hvete grov * 200 g sammalt rug grov * 9 dl kruskakli * 1 dl solsikkekjerner * 1 dl linfrø * 2 ts salt * 2 pakker tørrgjær * 2 liter vann *

Voilà! Der har dere ingredienslista til brødene jeg bakte i går. Tok utgangspunkt i oppskrifta til Inger's populære rugbrød, men måtte erstatte noen av ingrediensene med andre - fordi jeg ikke fant alle på butikken. Det gikk heldigvis bra - og resultatet ble vellykket! I dag har jeg med andre ord kost meg med deilig ferskt brød til lunsj. 

Framgangsmåten er såre enkel. Etter å ha blandet alle ingrediensene lar du deigen heve 1 ½ time. Anbefales å slå ned deigen etter 1 time. Når deigen er ferdighevd spas den over i tre store brødformer og settes rett inn i ovnen. Jeg stekte mine midt i ovnen på 200 grader (varmluft) i 55 minutter, men steketiden avhenger nok både av størrelsen på børdformene og hver enkelt ovn. Nå gjennstår det bare å ønske dere lykke til med bakingen!

Kommentarer