Jeg har blitt student!

Dere leste riktig! Endelig har også denne frøkna blitt student - helt på ordentlig! I går hadde jeg min første dag på Høgskolen i Lillehammer hvor jeg skal ta bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i helse og treningsfysiologi eller bare bachelor i idrett som vi sier til vanlig. Tror jeg som er så glad i både trening, ernæring og naturfagene går tre spennende år i møte! Så langt stortrives jeg i alle fall sammen med de 119 andre i klassen! 

Studentkortet mitt og et innblikk i hva som fant seg i årets "studentpose"!

I dag hadde vi vår aller første forelesning med temaet "Hva er idrett?". Det første vi gjorde var å fylle tavla med ord vi assosierte med nettopp idrett. Aller først dukket det opp fysisk aktivitet, deretter kom ord som tilhørighet, mangfold, glede, prestasjonsutvikling og samspill på løpende bånd. Foreleseren måtte fiske litt for å få oss til å nevne skuffelse, press, smerte og doping - men vi konkluderte til slutt med at idretten dessverre også har en skyggeside. Det skal vi lære mer om utover høsten! 

Etter forelesning var det tid for litt praksis. Et av emnene vi skal igjennom i løpet av året er aktivitetslære - og det innebærer små kurs i forskjellige idretter. Det første temaet vi skal kurses i er barmark, så i dag hadde gruppa mi opplæring i orientering. Skal ikke skryte på meg at jeg fant alle postene, men det var i grunn gøy å børste støv av gamle kunster. Misforstå meg rett - jeg har aldri vært særlig god med kart, men i barndommen løp jeg i hvertfall et og annet o-løp.

Nå runder jeg av! Verdens beste samboer har laget grove vafler til kvelds. Jeg stiller med selvplukket og selvrørt blåbær. Nå skal vi krype opp i sofa'n og kose oss med Idol på skjermen før det blir tidlig kveld! Etter en lang sommerferie er det godt å komme inn i gode gamle rutiner igjen. Vi blogges :)

Kommentarer