Ligger ikke på latsiden

Selv om det er juleferie og tid for å slappe av og nyte høytiden sammen med familien, betyr det ikke at jeg ligger på latsiden med treningen. Jeg har nemlig veldig lyst å starte det nye året med å gå gode skirenn under andre runde av Skandinavisk Cup,  i Falun tidlig i januar - og da passer det utmerket å legge inn noen solide treningstimer i disse juletider.

Du tenker kanskje at det er et ork å stå opp tidlig for å trene i selveste juleferien? Da tar du jammen feil. Ikke nok meg at jeg er A-menneske og spretter opp av meg selv en eller annen gang mellom sju og åtte. Lillehammerregionen viser seg fra sin aller fineste side om dagen. Ord kan nesten ikke beskrive, så jeg lar bildene fra gårdagens 1. økt tale for seg selv ... 


For meg som er født og oppvokst i Finnmark - og har feiret hver eneste julaften foruten om to oppe i nord, er det naturligvis litt rart med sol på denne tiden av året ... Misforstå meg rett - jeg klager så absolutt ikke! Det er ingeting som slår blå himmel, sol og trikkeskinner på trening. I går var akkurat en sånn dag hvor en kjente solstrålene varme helt inn i hjerterota og lyden av den kalde snøen som knirket under skiene skar behagelig i ørene. I dag har forsåvidt også vært en fin dag, men graderstokken viste akkurat litt for kaldt for at denne frøkna kunne kjørde hardøkt ute. Derfor ble det, som så mange desemberdager i nord, et gjennsyn med tredemølla og der 5*7 min I-3 ble gjennomført på 5,0% stigning. Pappa var også med, men på han ble det en litt kortere og litt hardere økt. Nå har jeg akkurat våknet til liv igjen etter et par timer på øyet. Snart er det klart for 2. økt bestående av en rolig restitusjonstur etterfulgt av litt styrke. Og så venter julegrøten! Krysser fingrene for at det er jeg som får mandelen i år! 

Sannsynligheten for at jeg stikker innom i morgen er ganske liten. Derfor benytter jeg anledningen til å ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Kommentarer