Tour de Gålå

Hei hå (nå er det jul igjen ...) Holdt nesten på å skrive "god jul" i samme slengen, jeg. Det tyder vel på to ting. En - at det endelig er desember og favoritthøytiden min er like om hjørnet. Og to - at det er alt for lenge siden sist jeg var innom her.

Foto: Eirik Lund Røer/ SKIsport

Siden sist har skisesongen virkelig kommet i gang. En kjapp opptelling viser at jeg har hatt startnummer på brystet hele 6(!) ganger de siste 10 dagene. Under åpningshelga på Beitostølen for en drøy uke siden gikk jeg jo samtlige distanser. Noen gikk riktig nok bedre enn andre, men likevel var det vanvittig gøy å komme i gang! Denne helga har det vært minitour på Gålå. Fredag sto det sprint på programmet, etterfult av 5 km skøyting og 10 km klassisk (jaktstart) lørdag og søndag. Sprinten ble en real opptur for egen del! Etter en kjedelig 32. plass i prologen på Beitostølen var det fint å sikre en 16. plass, dog med et helt annet startfelt, allerede første dag på Gålå. Lørdagens 5 km skøyting gikk heller ikke så verst. Selv om jeg har ganske mye å gå på teknisk i skøyting er både jeg og trener-pappa enige om at lørdagen må være noe av det bedre jeg har gjort med skøyteski på beina på lang tid. Søndagens klassiskdistanse snakker vi ikke om. Det som skulle bli en real opphentingsjakt i fine diagonalbakker endte med fiskebein og staking om hverandre - og ble ingen opphentin i det hele tatt. Selv om det er lett å skylde på smørerne må jeg nok ta noe skyld for dårlig testing selv ... Heldigvis lærer jeg stadig!

Denne helga har jeg "rennfri". Jeg skal i hvertfall ikke ha startnummer på brystet selv, men jeg planlegger å gå en distanseøkt (nesten som renn, bare for meg selv) og å få med meg litt av Worldcup sirkuset som ruller inn i byen, så helt "rennfri" blir det ikke. Utover det er planen framover å få inn noen timer på treningsfronten, tilbringe kvalitetstid med lillesøster som kommer på besøk, få kjøpt "de siste" julegavene og sånn smått begynne å lese til antomieksamen. Akkurat nå er planen å finne loppekassen! Blogges.

Kommentarer