Årskavalkade, del I

Husker dere at jeg nevnte dette med årskavalkade!? Sånn som alle bloggere lager for å oppsummere året som nettopp er omme. Tenkte jeg skulle slenge meg på trenden, jeg - selv om lillesøster syntes det er skikkelig teit. Heldigvis er dette min blogg - og da er det jeg som er sjefen! Hvordan var egentlig 2014? Jeg tenker umiddelbart at det var et bra år, men hva skjedde egentlig? Å plassere enkelthendelser er vanskeligere enn en skulle tro, men i de måndlige bildestrømmene i iPhoto var det heldigvis hjelp å få.


Januar: 
2014 ble innviet på Lillehammer omgitt av familie og venner. Kunne vel strengt tatt ikke fått en bedre start på det nye (nå gamle) året! Like over nyttår sto sesongens første Norgescup-helg på programmet. På grunn av snømangel ble rennene flyttet til Sjusjøen, til min store begeistring! Da helga var over sto jeg igjen med to topp 10. plasseringer - hvilket jeg husker å være godt fornøyd med. Med det var jeg også kvalifisert for å starte i Senior-NM (som også ble flyttet til Lillehammer pga. snømangel), men en lei forkjølelse som krevde pencilinkur satte sin stopper for det ...


Februar: 
Månedens høydepunkt var definitivt OL i Sochi! Det til tross for at media hevdet det hele var en eneste stor fiasko. Lurer på om de noen gang ofret medalestatistikken en tanke!? De viktigste rennene for mitt vedkomne var andre runde av Norgescupen som ble arrangert på Gjøvik. Der sto det blant annet klassisk sprint på programmet - og den distansen hadde jeg bestemt meg for å gjøre det bra på allerede da terminslista kom. "She believed she could, so she did!" er det noe som heter - og sånn ble det ... Nesten! Rotet bort en relativt safe finalebilett på de siste 200 meterne av semifinalen. Da var jeg ganske skuffet og oppgitt, men i ettertid tok jeg med meg den gode følelsen! Det nytter å ha troa på seg selv!


Mars:
I slutten av februar rømte jeg fra rubbeføret på Lillehammer og hjem til Kirkenes. Der ble jeg til godt ut i Mars, før jeg vendte snuten sørover igjen for å delta på blant annet Ingalåmi. Etter en vel offansiv åpning måtte jeg gi opp pallkampen og ta til takke med den kjipe fjerdeplassen ... Neste renn på agendaen var Junior-NM, mitt siste noen gang! Mesterskapet ble arrangert i Mo i Rana, som virker å være langt unna alle andre byer. Fra Lillehammer brukte vi om lag 12 timer med tog via Trondheim. Snakk om tålmodighetsprøve! At hele Jr. NM holdt på å regne bort og at nesten samltige distanser ble en fiasko for egen del gjorde ikke akkurat at jeg fikk mer til overs for denne nordlandsbyen. Heldigvis ble mars måned avsluttet med NM del II og en fantastisk helg (ikke sportslig) på Gålå! Og med det var i grunn sesongen og juniortiden over ...


April: 
Klarte likevel ikke å gi helt slipp på juniortilværelsen - og reiste ekstra tidlig nordover på påskeferie for å få med meg NNM i Bardufoss. Det hele endte dessverre med omgangssyke, så det ble ganske få gode opplevelser i sporet der også ... Så sto det endelig påskeferie på programmet! Av frykt for å stryke i matematikk ble det en del diffrensiallikninger også i påskeferien, men takket være god hjelp fra flinke Helene på Kirkenes VGS sto jeg også i R2 ... Utover det tror jeg påska 2014 var den lateste noen sinne for min del. Jeg luftet skiene og joggeskoene så vidt, men hadde definitivt fler hviledager enn treningsdager - noe både hodet og kroppen hadde godt av! 

Kommentarer