NM på Røros

Hvis du har gløttet med et halvt øye på sportsnyhetene i det siste, har du sannsynligvis fått med deg at første del av NM på ski går av stabelen i disse dager. Her kjempes det ikke bare om medaljer av edelt metall - for mange av de beste handler NM vel så mye om å gå seg inn i VM-troppen. 

For meg handler det naturligvis ikke om medaljer og VM-biletter, men om å gå gode skirenn. Klok av skade sto jeg over gårdagens 10 kilometer skøyting, men i dag sto det klassisk sprint på programmet - og da er jeg ikke sen med å dra på meg startnummeret. Etter nedturen i Falun har mye handlet om å finne tilbake overskuddet og troen på seg selv. Til det har jeg fått god hjelp av både trenere og fysioterapeut, men kanskje aller viktigst av familien og verdens beste Henriette. Når ting går litt trått og du nesten mister troa på deg selv - er det utrolig godt å ha noen i ryggen som vet du kan og aldri mister troa.


Dagens renn må sies å være sesongens beste! Allerede etter å ha testet løypene i går hadde jeg en god følelse. Da nervene meldte sin ankomst til frokost i dag morgest nærmest visste jeg at i dag kom til å bli en bra dag på ski! Med startnummer 18 kom jeg meg velberget gjennom prologen, hvor det endte med 14. plass. Det plasserte meg i 2. kvartfinaleheat hvor jeg møtte sterk motstand i blant annet Kathrine Harsem og Kari Vikhagen Geitnes, som begge kjempet om en plass i VM-troppen. Ikke overraskende var det også disse som satte fart og gikk i fra i heatet, men jeg kriget meg inn til 3. plass - og kan ikke annet enn å være fornøyd. Til slutt holdt det til 15. plass - noe jeg må si meg godt fornøyd med. 

I morgen står det 15 km duathlon på programmet - og søndag er det duket for stafett! Nå er det på tide med en aldri så liten restitusjonsøkt. Det er høye melkesyreverdier ute å går under sprintrenn - og derfor ekstra viktig å få dritten ut av kroppen før startnummeret skal på igjen. Vi blogges! 

Kommentarer