Beitosprinten 2015

Jeg hadde store ambisjoner om å skrive et innlegg i forkant av sesongåpningen, men så sitter jeg her da - mandagen der på med kaffekoppen min og har ikke skrevet et ord på bloggen på lang lang tid. Utenfor vinduet daler snøen endelig ned, i bakgrunnen surrer gårdagens sprint og jeg kjenner skikkelig på at favorittårstiden min er rett rundt hjørnet. 

I likhet med resten av seniorene i skinorge var jeg i helgen på Beitostølen i anledning sesongåpningen for oss langrennsløpere. Og når jeg først hadde tatt turen stilte jeg like gjerne til start på samltlige tre distanser! Første distanse var 7,5 kilometer klassisk. Vanligvis går vi jo 10 km, men pga. snømangel ble løypa litt kortere i år - hvilket passer en løper som meg bra. Med startnummer 13 fredag den 13. gikk jeg offansivt til verks. Fikk positive sekunderinger (og mye TV-tid) hele første runden, men som så mange ganger tidligere ble det litt tungt mot slutten ... Må likevel si meg greit fornøyd med å ende som nummer 46 blant mange sterke jenter. 

Foto: Eirik Lund Røer
Lørdag sto det også 7,5 kilometer på programmet, men stilarten var skøyting. I forkant vinglet jeg litt fram og tilbake i forhold til hvorvidt jeg skulle starte eller ikke, men jeg endte altså opp med førstnevnte. Klok av skade fra så mange ganger tidligere åpnet jeg veldig kontrollert, så jeg skulle ha noe å kjøre med etterhvert, men fartsøkningen skjedde aldri. I stedet for å grave meg ned over det som står på resultatlista velger jeg å ta med meg at det er padlingen som fungerer best om dagen! Dobbel- og enkeldansen får jeg forhåpentligvis taket på igjen med noen økter på snø ... 

Så var det søndagen da - klassisk sprint - favorittdistansen min! Etter å ha røket ut som nr. 32 i prologen bare 0,99 sek fra videre avansement i fjor var det bare en ting som gjaldt i år. Å gå videre fra prologen. Pappa var noe skeptisk - og sendte meg følgende melding dagen før dagen: "Tror det kan bli hardt å komme videre fra prolog i morgen". Så da var det bare en ting å gjøre ... Med startnummer 31 på brystet måtte jeg i teorien avansere en plass for å gå videre - og uten en alt for rå prolog karret jeg meg i mål til 24. plass! Sånn i ettertid tror jeg et smart løpsopplegg var det som reddet meg når teknikk og form ikke er helt på plass ennå. Gøy var det hvertfall å få gå kvartfinale - selv om det ble med det! 

Nå har jeg knappe to uker til neste skirenn - som er Norgescup på Gålå! Der står det skøytesprint og duathlon på programmet. Med en helg uten et rent klassiskrenn har jeg ingen "safe" distanse, men jeg gleder meg veldig til to utfordringer på to dager. Satser på å få gått litt på ski framover, så jeg får justert litt på det tekniske som ikke var helt på topp i helgen!

Kommentarer