Om mengdesamlingen på Mallorca

Denne uka skulle gjengen (alle seniorene i Lillehammer Skiklub) vært samlet på Beitostølen for å gjøre de siste sesongforberedelsene på snø. Den kalde fine tida ser imidlertid ut til å la vente på seg, så gjengen returnerte til Lillehammer i går for å få trent på best mulig barmarksforhold. Det priser jeg meg lykkelig for, ettersom jeg da kan hive meg med på ettermiddagsøktene. Denne uka er jeg nemlig travelt opptatt med PT-kurs gjennom skolen – og var dermed forberedt på å måtte stå over hele samlingen ...

Mallorca ble derfor sesongens siste samling for meg! Dit reiste jeg sammen med resten av Team Coop Talent i midten av oktober. På planen hadde vi ti dager med relativt stor treningsmengde. For det meste langt og rolig, men også med innslag av intervaller, spenst/ hurtighet og styrke.

Allerede dag to sto første hardøkt på programmet. Den lød som følger: 1*10 min I-3 + 5*5 min I-4 motbakke klassisk. Pausene var forøvrig på 2 minutter for de av dere som måtte lure på det. På økta var vi så heldige å få selskap av Team Veidekke Vest som også befant seg i sydligere strøk på samme tidspunkt. Senere i samlingen fikk vi også til en nydelig 3-timers løpetur etterfulgt av felles pizzalunsj, samt et par rolige rulleskiøter sammen. Veldig gøy å være flere!


Når det er sagt må jeg bare skryte Mallorca opp i skyene som samlingssted. Løpemulighetene er riktig nok ikke all verdens, men for rulleski er den spanske øya virkelig midt i blinken. Det er flust med veier, kvaliteten på asfalten er stort sett meget bra og de aller fleste bilistene er veldig flinke til å ta hensyn. Det er heller ikke til å stikke under en stol at det varme deilige været gjør at treningstimene går litt lettere enn hva de gjør når høsten er på sitt kjipeste hjemme i Norge. Skal du ikke til høyden er jeg den første til å anbefale Mallorca som alternativ på senhøsten! 

Vi bodde forøvrig på Hotel THB El Cid like ved flyplassen - og startet veldig mange økter fra hotellet. Skulle vi der i mot løpe mer en halvannen time (som vi kunne gjøre langs stranden) eller fly fjell på rulleski kjørte vi en liten halvtime til Soller/ Valdemossa/ vestkysten generelt! Fint å gå intervall fra Soller og opp Puig de Major, nydelig å løpet i fjellet i Valdemossa og den lettkupperte kysten er ypperlig for terskeløkter. 

Nå er jeg så trøtt at jeg nesten stuper, så det blir tidlig kveld på meg! I morgen har vi testrenn på programmet - wish me luck!

Kommentarer