"Det er bare et skirenn ..."

God, 2. desember dere! Håper dere har hatt en flott start på favorittmåneden min.

Skiløpertilværelsen kan på mange måter sammenliknes med en berg- og dalbane. Først og fremst fordi det svinger så fort fra opptur til nedtur - og "vice versa". Sesongåpningen på Beitostølen må sies å være førstnevnte! Uten å ha hatt ski på beina siden september levere jeg et godkjent distanserenn i klassisk og en bra sprint. Det mindre gode skøyterennet var lett å legge bak seg når jeg hadde så mye positivt å ta med meg fra de to andre distansene.

I helgen som var gikk jeg Norgescup på Gålå. Terminlista bød på skøytesprint og duathlon - ikke akkurat mine favorittdistanser, men jeg var innstit på å ta utfordringen på strak arm! Jeg hadde jo lyktes under tilsvarende sprint tidligere.

(Arkivfoto fra NM på Røros i januar. Foto: Eirik Lund Røer) 
For å gjøre det som kunne blitt en lang historie kort - helgen ble en eneste stor nedtur! Det startet med en sprintprolog hvor absolutt ingenting fungerte og jeg plasserte meg beskjedent som nr. 40 av 49 damer ... Skuffelsen var naturligvis stor, men resultatlista lyver jo ikke. Der og da var jeg faktisk ikke bedre. Det var selvfølgelig litt tungt å svelge, men heldigvis kommer det mange flere skirenn! Søndag hadde jeg sjansen til å reise kjerringa, men den gang ei. På duathlon går jeg vanligvis en brukbar klassiskdel, for så å tape mye på skøytedelen. Denne gangen tapte jeg mye allerede på klassiskdelen ... På førsterunden tenkte jeg for meg selv at "oi, det er enda fem(!) runder igjen" - og hadde aller mest lyst til å kaste inn håndkleet, men så bryter jeg jo av prinsipp ikke skirenn, så jeg var pent nødt til å fortsette. Heldigvis ble følelsen litt bedre utover - og skøytinga gikk faktisk bedre enn fryktet. Så akkurat det tar jeg med meg!

Etter en helg som dette er det lett å grave seg litt ned. Jeg kan være den første til å innrømme at det har kommet noen tårer i ren frustrasjon! Det er jo dette jeg har trent mot i hele sommer og høst. Når det da går dårlig føles det som jeg får veldig lite betalt for arbeidet jeg har lagt ned ... Likevel kan jeg ikke la et par dårlige skirenn vippe meg av pinnen! Det er, som mamma pleier å si "bare" skirenn. Det kommer mange fler!  Når jeg tenker meg om er det jo etter jul jeg har planlagt å gå fort. Derfor har jeg nå lagt skuffelsen fra Gålå bak meg og rettet fokus mot neste utfordring: Skandinavisk Cup i Voukatti i Finland neste helg! Reiser ikke akkurat med store forhåpninger, men håper å kunne få en litt bedre skiopplevelse enn sist. Det er ikke mye å forlange ... 

Kommentarer

  1. Det kommer til å gå bedre I løypa etterhvert Ine. Mange oppturer I vente, - tro meg. Jeg er fortsatt imponert over din positivitet, og akkurat DET er grunnen til at du vil få solide oppturer I sporet. Traff forresten din mor på Høybuktmoen forleden der jeg uttrykte akkurat det samme. Om to år star du på start I et WC-renn. Tror det er sprint klassisk eller 10 km I samme disiplin :-) :-) GOD JUL og lykke til I de finske skoger. Der er du jo nesten på hjemmebane :-)

    SvarSlett
  2. Bedre lykke neste gang! Og som du selv sier - ta med deg at skøytinga gikk bedre enn forventet! :-)

    -Vilde

    SvarSlett

Legg inn en kommentar