Mot NM

Skisesongen fortsetter å rase avgårde. I morgen setter jeg meg på et fly med retning nordover. Nærmere bestemt mot Tromsø, Kvaløya, Storelva Skistadion og NM! Det store høydepunktet for majoriteten av norske skientusiaster - aktive så vel som trenere, smørere, øvrig støtteapparat og sist, men ikke minst, enhver sofasliter og selvutnevnt ekspertkommentator rundt om i det ganske land.

I nordens Paris skal det gjøres opp om edelt metall fire daget til ende. Det er duket for spektakulære dueller mellom nasjonale- og lokale helter. De store stjernene skal få kamp til døra av unge lovende løpere som sannsynligvis vil overraske seg selv like mye som alle andre. Spenningen rundt hvem som blir årets store NM-overraskelse(r) er til å ta og føle på. Jeg krysser naturligvis fingrene for at det er en blåkledd som skal ta ski-Norge med storm, men noe konkret spådom tør jeg ikke komme med.

- Nydelig i OL-løypene i dag -
Det eneste som er sikkert er at det blir skifest i Nord-Norge! Programmet lyder som følger: 10 (15) km klassisk - sprint skøyting - 15 (30) km skiathlon og stafett. Selv er påmeldt på samtlige distanser - ung, dum(?) og uerfaren senior som jeg er. Favorittdistansen kommer allerede på NM's første dag, så hvorfor ikke? Har ingenting å tape. Både sprint og duathlon er gøy - til tross for at det kanskje er de konkurranseformene der det akkumuleres mest melkesyre. Og stafett er ... stafett! La oss bare si det sånn; jeg gleder meg!

NM-oppkjøringen har kanskje ikke vært helt optimal i år heller ... Etter Østersund følte jeg behov for å øke treningsmengden igjen, men kroppen ville ikke være med på kjøret. I det siste har det derfor handlet om å finne tilbake overskuddet og godfølelsen. Hvilket innebærer mye av det samme som inn mot NM i fjor. Har med andre ord ingen grunn til å tvile på egen NM-form fjoråret tatt i betraktning. Så vil tiden vise om det bare var flaks eller om jeg faktisk har funnet min egen suksessoppskrift!

Kommentarer

Legg inn en kommentar