Den store vaffeldagen

Vet dere hvilken dag det er i dag? Langfredag - riktig nok, men det var i grunn ikke det jeg tenkte på. I dag er det nemlig "den store vaffeldagen", og en vaffelentusiast som meg lar ikke sånt gå hus forbi. Grove vafler er noe av det beste jeg vet - og perfekt både som lunsj, kvelds eller rett og slett i matpakken. Ikke bare smaker de fantastisk. De metter godt, er superenkle å lage og like sunne som grove brødskiver. 






- Grove vafler, 6-8 stk. - 
♡ 1 dl havregryn
♡ 3 dl grovt mel* 
♡ 4 dl melk 
♡ 2 egg
♡ ½ ts bakepulver 
♡ ¼ ts salt
♡ 2 ss smeltet smør 








* Jeg har brukt både rugmel, grovbakstmel, sammalt hvete og speltmel. Har fremdeles tilgode å lage mislykkede vafler med denne oppskriften

Etter min mening er disse vaflene bedre enn "vanlige" vafler med sukker og hvetemel. Det at røra i seg selv ikke er søt gir også langt flere muligheter når det kommer til pålegg. Jeg spiser alltid et par skikkelige "matvafler" med ost og skinke, før jeg beveger meg over i den søtere verden. Brunost og banan, cottage cheese og syltetøy eller bare smør og sukker. Nam! Vi tok vaffeldagen litt på forskudd her i heimen - og nå er vi på vei til Sjusjøen for å grille og kose oss sammen med noen venner! Blogges♡ 

Kommentarer